ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

*

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ - ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ
Τα ονόματα των εισηγητών θα ανακοινωθούν προσεχώς
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Γεωγραφίας

Πτυχιούχος Γεωλογικών επιστημών, Διδάκτωρ Τηλεπισκόπησης

Γνωστικό αντικείμενο: Διαστημικές εφαρμογές στην μελέτη του περιβάλλοντος με έμφαση στην παρακολούθηση και εκτίμηση των φυσικών κινδύνων και καταστροφών.

Ειδικός επιστήμονας στον ΟΑΣΠ

Μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΠ

Επιστημονικός σύμβουλος στην ΓΓΠΠ

Μέλος της επiτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ (Committee on the Peaceful Uses of Outer Space, Action Team 7) για την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου συστήματος διαχείρισης των φυσικών καταστροφών με τη χρήση διαστημικών τεχνικών 

Έχει εκπαιδευτεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος το 1993 και 1995

Επισκέπτης καθηγητής στο CNR (Rome, Italy) 2010

Επισκέπτης καθηγητής στο ENS/Geoscience department (Paris, France) 2016

Επισκέπτης καθηγητής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) 2017

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων και συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής σε 50 ερευνητικά έργα.

Πλήρες βιογραφικό

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκει την Γεωγραφία στην εκπαίδευση (Φυσική Γεωγραφία και ανθρωπογεωγραφία) καθώς και την χρήση των
ψηφιακών τεχνολογιών στην σχολική Γεωγραφία. Είναι συγγραφέας 13 βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα εγχειρίδια της Γεωγραφίας της Δευτεροβάθμιας (2010 - έως σήμερα) και
Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (έως το 2005), ενώ συμμετείχε σε ομάδες εκπόνησης Προγραμμάτων Σπουδών για την γεωγραφική εκπαίδευση, εκπαιδευτικό υλικό, λογισμικό,
αλλά και εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Μέσα στα μαθήματα που διδάσκει τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο (ΕΚΠΑ, Δημοκρίτειο) αλλά και στα
ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι ο μετασχηματισμών εννοιών και η αναζήτηση διδακτικών μεθοδολογιών που σχετίζονται με την τηλεπισκόπηση στην εκπαίδευση. Έχει υποστηρίξει
ανάλογες διδακτικές δράσεις και ερευνητικές εργασίες σχετικές με εφαρμογές τηλεπισκόπησης σε περιβάλλον μη τυπικής εκπαίδευσης (Ιδρυμα Λασκαρίδη 2015- 2017).

Πλήρες βιογραφικό

Ιωάννα Κόττη
Νεφέλη Σιώζη

Πτυχίο Χωροτάκτη - Πολεοδόμου, Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2016)

Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γεωπληροφορική, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (2018)

Από το 2016 εργάστηκε σε μελέτες και ευρωπαϊκά προγράμματα ως συνεργάτης τεχνικών εταιρειών, εταιρικών συμβούλων και ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ έχει συμμετάσχει σε δημόσιους διαγωνισμούς αστικών παρεμβάσεων. Έχει εμπειρία στην συνδιοργάνωση εργαστηρίων και webinars μεταξύ φορέων για θέματα χωρικού σχεδιασμού και βιώσιμης κινητικότητας.

Πτυχίο Παιδαγωγού. Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2017)

Παρακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο “Φυσικές Επιστήμες στην Εκπαίδευση” του ΕΚΠΑ.

Έχει εμπειρία στην οργάνωση εργαστηρίων και επί του παρόντος εργάζεται σε εταιρεία Ρομποτικής και STEM, καθώς και σε κέντρο μελέτης για παιδιά δημοτικού.

*Ενδέχεται να επέλθουν αλλαγές στο πρόγραμμα του θερινού εργαστηρίου, καθώς και στους εισηγητές.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Το κόστος συμμετοχής καταβάλλεται αμέσως μετά την επιλογή των συμμετεχόντων (7 μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων). Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων στο θερινό εργαστήριο, συνιστάται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

**Η επιλογή των 20 που θα δικαιούνται την φιλοξενία στον δημοτικό ξενώνα ‘Το Σπίτι της Λογοτεχνίας’ στις Λεύκες θα γίνει με κριτήριο την ημερομηνία αποστολής email.

Προϋπόθεση είναι να πληρούν τα κριτήρια της παρακολούθησης του προγράμματος.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Φιλοξενία για 20 συμμετέχοντες στον ξενώνα “Το σπίτι της Λογοτεχνίας”στις Λεύκες της Πάρου (μόνο ύπνος) [*]

  • Καφές στα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου

  • Κοκτέιλ καλωσορίσματος την 1η Ιουλίου

  • Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τα εργαστήρια (εκπαιδευτικό υλικό, φύλλα εργασίας,  , κλπ.)
     

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Κατάλυμα για όσους δεν επιλεγούν (ή δεν επιθυμούν) να φιλοξενηθούν στο “Σπίτι της Λογοτεχνίας” στις Λεύκες Πάρου [**] 

  • Διατροφή: Πρωινό - Γεύμα - Δείπνο

 

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

  • Εισιτήρια: Για τους συμμετέχοντες στο θερινό εργαστήριο, θα υπάρχει έκπτωση 50% στα δρομολόγια των πλοίων προς και από την  Πάρο (επιβάτης + μεταφορικό μέσο). Απαιτείται η έγκαιρη αγορά εισιτηρίου. - προσφορά των Blue Star Ferries.

  • Οι διοργανωτές του εργαστηρίου θα εξασφαλίσουν ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε εστιατόρια και καφέ της περιοχής

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η πληρωμή της συμμετοχής στο θερινό εργαστήριο γίνεται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Χαροκοπείου  Πανεπιστημίου (θα ανακοινωθεί προσεχώς).

H απόδειξη καταβολής της πληρωμής στέλνεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο: earthobsedu@gmail.com.

Όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν με e-mail για τη διαδικασία καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα πρέπει να έχουν μαζί τους.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΠΑΡΟΥ

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει τη φιλοξενία 20 συμμετεχόντων στον ξενώνα "Το σπίτι της Λογοτεχνίας" στις Λεύκες Πάρου. Η επιλογή των 20 θα γίνει με κριτήριο την ημερομηνία αποστολής email. Προϋπόθεση είναι να πληρούν τα κριτήρια επιλογής της παρακολούθησης του προγράμματος.

Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι δίκλινα, και δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μονόκλινου δωματίου.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέραν των πρώτων 20 συμμετεχόντων που θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα, οι υπόλοιποι θα πρέπει να εξασφαλίσουν οι ίδιοι/ες την διαμονή τους για την εβδομάδα του θερινού εργαστηρίου. Επειδή η εποχή στην οποία θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο παρουσιάζει έντονη τουριστική κίνηση, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να αναζητήσουν έγκαιρα την διαμονή τους, ώστε το κόστος να είναι μικρότερο. Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει κάποιες ειδικές εκπτώσεις, σε καταλύματα στις Λεύκες ή στους κοντινότερους οικισμούς, μετά το πέρας της περιόδου υποβολής δηλώσεων ενδιαφέροντος.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Η πρόσβαση στην Πάρο μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα τόσο μέσω επιβατικών πλοίων και ferry, όσο και αεροπορικώς. Ο επιβατικός λιμένας βρίσκεται στον κόλπο της Παροικιάς Πάρου, ενώ ο Κρατικός Αερολιμένας Πάρου βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων ΝΔ της Παροικιάς, στην περιοχή Βουτάκος Αγκαιριάς. Η Παροικιά και το αεροδρόμιο συνδέονται καθημερινά με συχνά δρομολόγια λεωφορείων. Η συχνότητα δρομολογίων και πτήσεων είναι ιδιαίτερα πυκνή κατά τους θερινούς μήνες.

 

 

Πρόσβαση στις Λεύκες Πάρου

Ο παραδοσιακός οικισμός των Λευκών Πάρου, βρίσκεται 10 χλμ. από την Παροικιά και η πρόσβαση μπορεί να γίνει εύκολα είτε με λεωφορείο είτε με Ι.Χ./δίκυκλο.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η συγκοινωνία μεταξύ των οικισμών της Πάρου εξυπηρετείται από ταξί και από την «ΚΤΕΛ Πάρου Α.Ε.» με τακτικά δρομολόγια σε καθημερινή βάση. Τα δρομολόγια διαμορφώνονται μηνιαίως, ανάλογα με την εποχικότητα.

Παρακάτω θα βρείτε τους σχετικούς συνδέσμους για περαιτέρω πληροφορίες

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email: earthobsedu@gmail.com

Τηλέφωνο: 6942665351

Δευτέρα & Τρίτη: 17:00-20:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 10:00-13:00

ΧΟΡΗΓΟΙ

output-onlinepngtools.png
output-onlinepngtools (1).png
bsf.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now